Statystyki#

Czas przygotowania: ???

Wystarczy na: ???

Cena: ???

Ilość: 10-12 szt.

Składniki:#

Ciasto Krok 1#
  • 50ml ciepłego mleka
  • 2 łyzki mąki
  • łyżkę cukru
  • 20g drożdży
Ciasto Krok 2#
  • 530g mąki pszennej
  • 150ml ciepłego mleka
  • 90g roztopionego masła
  • 2 jaja
  • 4 łyżek cukru
Ciasto Krok 3#
  • 120g śmietany 18%
Nadzienie:#
  • 100g masła
  • 2 kopiaste łyżki cynamonu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 6 łyżek cukru
Krem śmietanowy:#
  • 200g serka kanapkowego śmietankowego
  • 70g masła
  • 50g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z limonki

Przepis przepisany bo głupia pinda napisała go tak ze się co najmniej 3 razy pierdolneliśmy podczas czytania

Przygotowanie:#

Ciasto:#

Wszystkie składniki z kroku 1 mieszamy i odstawiamy na 10 min.

Wszystkie składniki z kroku 2 wkładamy do dużej miski, dodajemy to co wcześniej wymieszaliśmy (krok 1) i wszystko wyrabiamy.

Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.

Nadzienie:#

Wszystko rozcieramy widelcem na gładką masę.

Krem śmietanowy:#

Masło z cukrem ubijamy aż zrobi się puszyste, dodaj serek i sok z limonki, wszystko zmiksuj na gładką masę.

Gdy ciasto wyrośnie wałkujemy je na prostokąt.

Nakładamy nasze nadzienie, zwijamy w rulon, dzielimy na pojedyńcze ciastka.

Bułeczki układamy na blaszce, polewamy ciepłą śmietanką i wstawiamy do piekarnika 180°C (góra-dół) na jakieś 25 min/do zarumienienia.

Po wystudzeniu smarujemy kremem śmietankowym